Wednesday, March 7, 2012

Pada Hati Itu

Bismillahirahmanirahim...


kembali lagi bicara soal hati
soal keindahan sebuah hati
yang ada pada kita; saya dan awak.


Pernah aku melihat seorang lelaki yang sangat kacak
tapi banyak mempesonakan semua wanita.


pernah aku lihat seorang gadis yang biasa saja
tapi banyak buat lelaki jatuh rindu padanya.


bila aku cuba lihat raut wajahnya, senyum bibirnya,
atau cara berbicara dan sikapnya
semua mengeluarkan aura yang sangat indah
membuatkan yang melihat terpegun, terpesona dan tertarik.


banyak orang terhairan-hairan


"aku lebih nyaman dan tenang bercakap dengannya"
inilah jawapan kenapa ramai tertarik pada gadis biasa.


pada lelaki kacak itu pula seolah ada kejenuhan disitu
kerana pesona pada fizikal semata hanya sementara.


Allah juga ada menjelaskan
bahawa keindahan budi pekerti akan terus terpancar sinarnya
sampai bila pun
dan keindahan itu lah keindahan yang lahir dari hati.


seperti Umi Khadijah
tak ada yang boleh menggantikannya di hati Muhammad SAW
walau dengan seorang Aisyah sekalipun
yang ada beza usia disana.


pesona pada hati itu kalau dihias dgn akhlak yang baik
maka ia takkan pernah pudar walaupun bertambah umur kan?


cantik wajah tak memberi erti
tapi kalau cantik budi pekerti pada hati akan dapat dibawa sampai mati.


do what makes you oh-so happy
do what makes Allah loves you double triple;)


# asyik dengar orang terdekat bebel tentang fesyen.huh..
   berjilbab itu ibadah, tutup aurat pun ibadah, Allah sayang lebih kan^^

4 comments:

mujahidah1413h said...

(= alhamdulillah.. nice sharing kak syafa(= blog dah baru lah (= (ke saya yang baru tahu)ngee~ may ALLAH bless

syafa mohamed said...

jazakillah adik...un,muka baru..sebab dapat semangat baru,semua pun nak baru^^


adik selalu bg akak smgt,kerana Allah akak syg nadiah;')

semoga Allah permudahkan juga jalan untuk nadiah yer...

ieyba said...

comeyyy la lukisan tuu..suke sgt ^^

syafa mohamed said...

eh,ieyba tiru..^^akak pun suke....