Tuesday, March 15, 2011

and again...i've to be patiently waiting

waaaaa....rasenya semua budak-budak
sama ada kecil,besar,gemok,kurus.tembam,lonjong
mesti semua ngah xde mood nak buat preparation fly kan...
kan2....kan2....kan2...
girlemoticon

tapi nak tak nak semua budak2 sekalian kena redha
dan juga bersabar
sabar menunggu apa-apa jua kemungkinan
yang bakal 'atok kesayangan kita' umumkan nanti.
atok dah kasi kiter duit pun dah kira baik la kan
suke,suke,suke... ..hihihi

tapi kan...penantian adalah suatu penyiksaan
memang lumrah budak AAJ untuk hadapi semua nie
mula-mula kena tunggu result EJU
pastu dah dapat result pun xdapat sure dapat fly ke tidak
next tunggu la ktorg result final
and also list siapa yang bakal je negara matahari terbit
tunggu list tue la yang rasenya paling teruk
hari list nak keluar jer dah macam...aaaaaaaaaaaaaaaa
 serius tak tahan sangat-sangat
ada yang jerit2 sebab lambat,ada yang macam nak jerit jer
ada yang membebel-bebel ofis inform x betul
ader yang stress sendirian.....

girlemoticon      girlemoticon      girlemoticon     girlemoticon

tapi once dah dapat result,
waaaa....dah semua dapat fly,mestilah seronok..
maka wujudlah juga gelagat-gelagat yang menggelikan hati

girlemoticon    girlemoticon       girlemoticon

pastu berlaku lagi penantian untuk dapat duit dr atok...
bila dah dapat, ape lagi kan..
hajat di hati, semua pakat nak gi shopping la kan
and of course counting the days to fly
tapi tip tup tap.......
BOOM!
girlemoticon
dikejutkan dgn khabar gempa bumi dan tsunami
sendai,iwate,ibaraki and chiba ter'effect'
so macam maner sekarang???
maka...
semua orang pun berputus asa untuk meneruskan
shopping/preparation masing-masing....
dan meneruskan aktiviti menggemokkan badan di rumah
huhuhuuhuhu.....

tapi takpela....wahai negara jepun sayang
kami sedia menanti
we'll be waiting for you to recover
yosh :) ganbatte nee!!!

dear friends***dont forget to pray...may Allah give us the chance to be there for ONE MISSION.

2 comments:

nuruzuaz said...

insyaAllah.... Allah knows the best....smoga urusan kalian dipermudahkan n going smoothly....


setiap perkara yang berlaku ada hikmahnya...

SYAFA MOHAMED said...

perancangan Allah itu rapi...lihat nie

'dan Kami tidak membinasakan suatu negeri,melainkan sudah ada ketentuan yang ditetapkan bagiNya'(al-Hijr:4)

hebat kan Allah!!:)