Monday, October 10, 2011

ぶどう狩り

Bismillahirahmanirahim..
In the name of Allah,Most Gracious Most Merciful.


kebun anggur,nagoya

bak kata sahabat saya,"kalau didunia sudah begini, di syurga nanti bagaimana pula?"

Subhanallah,Alhamdulillah


berkat cuti hujung minggu Allah tetapkan untuk kami sampai ke kebun anggur
mulanya merancang untuk study jer sempena cuti tiga hari nie
tetapi rancangan Allah itu lebih berkuasa dan banyak kebaikan padanya
'kekadang apa yang kita dapat lebih berharga daripada apa yang kita hilang'.

saya mungkin kehilangan masa untuk study seperti yang dirancang
tapi saya dapat satu hadiah ukhuwahfillah antara manusia yang lebih nilainya.
there's come the tarbiyah from Allah to me.
yes..the tarbiyah begin not when you are in usrah,in a smart circle or even halaqah
but the tarbiyah begin when you've done with it and apart of your usrati.

sukenya saya melihat senyuman dari senior-senior saya yang saya tak pernah lihat sebelum nie
gembiranya saya apabila merasakan sentuhan keakraban antara kami yang saya tak pernah rasa sebelum nie
terharunya saya mendengar keluhan manja hati senior-senior saya yang saya tak pernah dengar sebelum nie

subhanallah,Maha Suci Allah Tuhan yang Maha Penyayang
dilimpahkan segala kasih
dicurahkan segala sayang
mengisi ruang ukhuwah antara hamba-hambaNya:)

6 comments:

.:naqib saad:. said...

SubhanAllah..

suka ni..
"kalau didunia sudah begini, di syurga nanti bagaimana pula?"

;)

alyamohsin said...

nanti bawak kami pulak ke sane:)

syafa mohamed said...

semoga kita tergolong dalam golongan yang dapat menjamah syurga itu:)
amin

syafa mohamed said...

alya!!!
eh,takkan kat sendai takde budou kot..^^hik3

hiKari said...

(^_^)//

akak ada sesuatu nak share ngan syafa....!!!

kalau syafa share ngan akk dulu ceritanya.... hihihi

syafa mohamed said...

:')
kak atie,
insyaAllah akak...
bukan tak mahu share,cuma tak mahu mengungkit kisah diri pada orang..belajar untuk berdiri sendiri:)