Friday, January 7, 2011

EJU

dimulakan dengan syukur padaMu yaAllah..
hari nie
dalam kelas kagaku-kimia saya dan kawan2
dapat keputusan untuk exam yang lepas
EJU
Examination for Japan University


semua orang termasuk saya sangat2 curious nak tahu tapi
ada jugak rase nervous
bukan semalam,bukan kelmarin
persaan tue wujud dari sebulan yang lalu
tapi hari yang dilalui
saya tampal di hati dengan keyakinan pada Allah
semua 'positive quotes' saya lekatkan di dinding minda
supaya saya sentiasa KUAT

pada mulanya,saya enggan buka slip keputusan tue
tapi saya tahu saya dah tak boleh ubah
even a litte or less than a little
saya mesti tabah
Dia sayang saya,jadi saya tahu
ape pun yang tertulis pada slip itu
itulah hadiah dariNya buat saya

saya buka dengan perlahan..
diperhatikan satu per satu
dengan rasa tidak percaya pada apa yang dilihat
saya imbas pandangan sekali lagi dari awal slip hingga akhir
and thats it.......
Alhamdulillah...
without any arguement
Allah did love me
 i pass with flying colours

tiada perbuatan selain bibir yang memujinya
Subhanallah...Subhanallah....
itulah kata-kata yang hanya terkeluar dari bibir
sambil memeluk amirah che amat
bukan tidak percaya
dengan ape yang dilihat
cuma...
saya rasa terharu,terasa ingin menitiskan air mata
Kau berikan aku hadiah yang sebesar ini
Kau makbulkan doa2 ku
Kau makbulkan doa2 orang yang mendoakanku
tapi..
mampukah aku memberikan benda yang sama buatMu??
i Just Wondering For a Moment

after class,i went back to hostel
saya call mama,abah,along,kakak,abg,achik..
dan
orang pertama yang saya sms is
ruzanna chan

n actually saya nak beritahu mereka2 di atas
yang saya bukan hanya gembira hanya kerana keputusan nie
tapi saya terharu sebab
Allah...
Allah makbulkan doa kalian...
saya selalu berdoa padaNya
Jika Dia tidak dapat mengabulkan doa saya,tak mengapa
tapi
kabulkan lah doa-doa orang yang saya sayang
iaitu
kalian semua..

Once again
THANK YOU ALLAH


NIHON..ATASHI NI MATTE NASAI NE...


2 comments:

nuruzuaz said...

antara org terawal..... ^_^ arigato syafa chan....
nihon, tunggu syafa ye.... hehe...^_^

hiKari said...

Assalamualaikum adik

alhamdulillah wa astaghfirullah

(^_^)

atashi, nihon ni matteru yo~

assif saikin akak bizi skit x sempat nak sembang lme dengan syafa..
ape2 pon akk x pnah lpekan adik akk yg sorg nie!
~~~@
take care dear!
may He loves u more than i do

love
-k.atie-